Main Menu

Home
transmediale.09 & streaming workshop PDF  | Print |  E-mail

 

 

 

 

 

 

 

2009 jan 6 - De transmediale.09 focust met zijn video- en multimedia-programma

op de sociale, filosofische en culturele consequenties van de klimaatveranderingen. Met de titel "Deep North" is geen vastgelegde plaats bepaald, het gaat veeleer om een -metaforische - overwinning van de noordelijke en de zuidelijke pool en een ontdekking van de ermee verbonden mogelijkheden.

Dit thema dient als leidraad o.a. voor de conferentie "Making /Thinking: The Cultural Tomorrow" met speakers uit diverse sferen zoals de Pakistaanse mediakunstenares Atteqa Malik, de Hongaarse filosoof Endre Kiss, de Amerikaanse sociologe Saskia Sassen, de architect Francis Kéré uit Burkina Faso en een Duitse energiedeskundige Claudia Kemfert.

De salon tm.09 is tevens platform voor discussie, de uitgekozen films en videos gaan o.a. over market sentiment (Barbara Musil), er wordt een natuurcatastrofe nagebootst en in "Night Sweat" wordt de waarneming ondervraagd. Deze voorbeelden geven maar een minimum van het visuele programma weer die nog door de tentoonstelling met multimediale installaties uitgebreid wordt.

Naast de theoretische en de visuele impact biedt het festival voor kunst en digitale cultuur een streaming workshop aan die tussen 22 januari en 4 februari plaats vindt. Daarbij gaat het om de actuelste technieken op het gebied van webjournalisme (mechnismes van tv naar webstreaming).
Helaas zijn aanmeldingen voor de workshop niet meer mogelijk.

Voor meer informatie over het festival transmediale, Berlijn van 28 januari t/m1 februari

Parallel beleeft de Club Transmediale - het festival voor elektronische en experimentele muziek-gebasserde cultuur - zijn 10e editie. Was de club transmediale altijd een rijk avond- en vooral nacht-programma met concerten en performances geweest zo is de club dit jaar verrijkt met een dagprogramma. Jonge thema's als YouTube, passionate hobbyisme in de muziekwereld, het verdringen van de recordshop door diverse digitale platformen en veel meer.

In de tijd van 22 januari t/m 1 februari is de Club Transmediale vooral een ontmoetingsplek voor input en contacten.

 

 

 

 

 

 
More Info