Main Menu

Home
Expo Alexander van Slobbe PDF  | Print |  E-mail

2009, okt 9 - Deze week startte de expositie Unresolved Matters met o.a. Alexander van Slobbe in Centraal Museum Studio in Utrecht. De expositie refereert o.a. aan het verlangen naar de natuur en de taak van ontwerpers om te werken vanuit het perspectief uit een nieuwe 'natuurlijke'relatie t.a.v. het lichaam.

Alexander van Slobbe's ontwerpen worden in Nederland wel gekoppeld aan de visie van Henri van der Velde en d 'freie korper'cultuur uit de eerste helft vande vorige eeuw, een stroming die door van Slobbe werd vermengd met de abstracties van designer Balenciaga en modernisme.

De basis van de wintercollectie van 2009 is een patrone met rechte hoek zoals zo vaak toegepast in de orson + bodil collecties. De rechte hoek wordt op sommige plaatsen met linten aan het lichaam verbonden zodat er heel nieuwe lijnen en andere vouwen in het silhouette kunnen spelen. In feite is de vorm van het kledingstuk pas bepaald op het moment dat de hoeken in de stof en de linten hun plaats aan het lichaam hebben gekregen.

Als designer wil ik niet langer de scene bepalen maar in feite meer de condities er voor aanreiken" aldus Alexander van Slobbe. In CM studio nog t/m 18 oktober te bezoeken, en vanaf februari is er een retrospectief van Alexander van Slobbe in het Centraal Museum.

Unresolved Matters, nog t/m 18 oktober CM Studio Dinsdag -zondag van 11 - 17u

 
More Info