Main Menu

Home
DAGBEELD (531) ETIENNE MENEAU PDF  | Print |  E-mail

2010, juli 22 - Carafe No. 5  Etienne Meneau

Ondanks dat we bij digEzine wel van een goed glas wijn houden en behoorlijk bekend zijn met diverse mogelijkheden om wijn te decanteren waren we sprakeloos tegenover de schoonheid, elegantie en simpelweg ook de functionaliteit van deze decanter. Hij lijkt op bloedvaten of een raar insect dat elegant op hoge rode benen loopt. Het gebruik stellen we ons voor als een dans. Het argument van het moeilijke schoonmaken is weggewuifd als je aan de handige metalen schoonmaakballetjes in een doosje denkt.

Het ontwerpen en vaardigen van carafes is een van de kunstvormen die Etienne Meneau uitoefent. De carafes zijn daarom ook niet alleen functioneel te zien maar ook als sculptuur die in kleine oplage van 8 stuks per vorm gemaakt worden. Het construeren van vegetabile vormen, van een soort behuizing is ook in Meneau's sculpturaal werk terug te vinden.

Actueel is in het Belgische Lommel in het museum Het Glazenhuis de tentoonstelling "De Smaak van Glas" nog tot 3 september a.s. te zien met oa. werk van Etienne Meneau.

Daarnaast  wijdt het MoMA in San Francisco een tentoonstelling aan de de laatste jaren ontwaakte grote belangstelling voor wijn "How wine became modern. Design + Wine 1976 to now" die werk van Meneau bevat en van 20 november tot 17 april 2011 te zien is.

© Etienne Meneau

__________________________________________________

Start elke DAG met een inspirerende afbeelding. Tips voor publicatie: mail to This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

DAGBEELD publiceert beeld, titel, maker en exposerende/publicerende/verkopende partij.

Klik voor onze agenda's op see/hear en foto evenementen of blader in onderstaande hoofdpagina's (next). Klik op See/hear voor alle voorgaande dagbeelden.
 
More Info