Main Menu

Home
WTC Rotterdam trapt af met expositie Masters of Rotterdam als aperitief voor de RC Artfair 2017 PDF  | Print |  E-mail

2017, januari 23 – Ruim  twee weken voor in Rotterdam het geweld rond Artweek Rotterdam losbarst werd er op één beurslocatie al een smakelijk ‘aperitief’ geboden in de vorm van een opvallende expositie met werk van twintig Rotterdamse kunstschilders.

In de WTC gallery die onder de ruimtes gelegen is waar vanaf 8 februari de Rotterdam Contemporary plaatsvindt, opende Sjarel Ex van Museum Boijmans van Beuningen op 22 januari de expositie Masters of Rotterdam. Een slimme kick-off voor alle partijen, want a) hiermee wordt de Rotterdamse kunstenaars mooie exposure geboden, b) WTC gallery een voorzet voor een tweede bezoek tijdens de beurs – en c) natuurlijk de beurs op deze nieuwe locatie alvast een mooi voorproefje!

Het werk van deze twintig beste hedendaagse Rotterdamse schilders werd bijeengebracht door een adviescommissie met Hugo Bongers, Anton Hoeksema en Hans Walgenbach.

Hun selectie en de samenwerking met curator Martin Bijl resulteerde in een tentoonstelling van gerenommeerde, bekende en veelbelovende Rotterdamse kunstenaars. De getoonde werken zijn van Inge Aanstoot, Mariëlle Buitendijk, Anuli Croon, Arie van Geest, Eva Krause, Ditty Ketting, Burgert Koonijnendijk, Peter Koole, Ralph van Meijgaard, Ton van Os, Olphaert den Otter, Ad Schouten, Simon Schrikker, Lisette Schumacher, John van ’t Slot, Inez Smit, Niels Smits van Burgst, Maurice Thomassen, Eveline Visser en Co Westerik. Bij de expositie is ook een - misschien straks wel collectible - catalogus verkrijgbaar met informatie en natuurlijk ook de prijzen.

De Masters of Rotterdam tentoonstelling is tot en met 19 februari te bezoeken, en natuurlijk tijdens de kunstbeurzen Art Rotterdam en RC Art Fair. Ook staan rondleidingen, lezingen en debatten en diverse optredens geprogrammeerd.

Onze preview voor Artweek Rotterdam vind je HIER

Een kort beeldverslag van de opening vind je op de Digezine Facebook pagina

 
More Info