Main Menu

Home
On Reading - André Kertész PDF  | Print |  E-mail

2009, juli 21 - We kunnen het niet vaak genoeg aanraden, bezoek toch vooral de expo van Kertész thema-expositie "On Reading".

Dit keer is deze veelbesproken Kertész-expositie van foto's die op een of andere manier te maken hebben met lezen, in Londen te zien. Voor het eerst in Engeland zelfs en dan natuurlijk in de Photographers' Gallery. Daarnaast nog een maand, zoals al eerder aangekondigd, in het kader van Jeu de Paume in Aurillac, Frankrijk.

DigEZine zag de reizende serie vorig jaar nog in Barcelona en was voor de zoveelste keer geraakt door de geheel eigen visie van de Hongaarse meester 1894 -- 1985) op mensen en hun gedrag, en door zijn uitzonderlijke kwaliteiten om op het juiste moment een soms humoristisch soms melancholisch getroffen beeld in een optimale compositie te vangen.

De beelden die deze exposities verrijken zijn allen geschoten tussen 1915 en 1980, ergens op een van de vele locaties waarin Kertész leefde en werkte. Al die jaren hebben stillevens van lezers hem gefascineerd, lezers in alle leeftijden en op de meest uiteenlopende plekken.

En prangender dan ooit wordt in deze tijd van digitalisering van boeken en het lezen in het algemeen door de Photographer's gallery nog eens gewezen op het belang van boeken en de leescultuur.

On Reading - André Kertész, Photographer's Gallery, Londen - 17 juli t/m 4 oktober; "L'intime plaisir de lire" - Andre Kertész, tot 29 augustus in Musée d’Art et Archéologie d’Aurillac, in het kader van Jeu de Paume.


 
More Info