Main Menu

Home Section Blog mobile perviews iPad al 'miljonair' - in 28 dagen het eerste miljoen
iPad al 'miljonair' - in 28 dagen het eerste miljoen PDF Print E-mail
Written by Donald Schell   
Monday, 03 May 2010 17:26

2010, mei 3 - Voor die schapen die m.b.t. de iPad eerst de kat uit de boom willen kijken is hier een flinke duw de goede kant op - en wees niet bevreesd - u bent zeker niet de eerste meer, en niemand in uw kennissenkring zal nog spreken van opportunistisch en fancy koopgedrag als u vanaf morgen alsnog met een nieuwe iPad onder de arm door het leven wil gaan.

1 miljoen iPads verkocht!

Jazeker, vandaag werd bekend gemaakt dat de iPad als eerste tablet wél korte metten maakt met een moeilijk verkoopbaar imago en dan ook met forse cijfers: 1.000.000 stuks werden er in de eerste 28 dagen verkocht! In een persbericht wordt er door topman Steve Jobs nog eens op gewezen dat er met deze gigantische prestatie een record is gevestigd dat dat van de iPhone naar de geschiedenisboeken verwijst, want voor eenzelfde aantal had dit veel voordeliger successtuk van Apple er toch 74 dagen voor nodig, bijna het dubbele.

36.000 exemplaren per dag, 12 miljoen applicaties, 1,5 miljoen boeken uit de iBook store gehaald, 5000 nieuwe applicaties - vele critici hielden het aanslaan van de 'XL iPhone' voor kansloos en toch is het eerste miljoen schapen dus al over de dam. Na een ontzettend lange aanlooproute vol van geruchten, gissingen - in juli 2009 ook van digEzine - en veel kritiek op voorhand is uiteindelijk het Apple vertrouwen in haar nieuwste productlijn terecht gebleken.

Bij de eerste bekendmaking op digEzine hadden wij direct al een positieve toon gezet en de koppeling tussen netbooks en eReader die we er persoonlijk in zien leek ons gewoon perfect ingevuld. We zagen dan ook steeds vaker aanleiding voor positieve iPad items ondanks al die kritiek - zonder Apple achtergrond lukt dat blijkbaar ook. En dan opeens stonden we - met onze netbook en notebookproblemen - afgelopen zaterdag bij Correct, hadden onze eerste live ontmoeting met de iPad en werden nog net niet zwak....

Om de Apple power nog extra te ervaren liepen we bij deze Rotterdamse dealer nog even de MacBooks en iMacs langs en zuchten maar weer eens diep. We beloven u direct te laten weten wanneer Windows ons definitief de Appleboom heeft ingejaagd - met hun laatste Microsoft updates en daaropvolgende problemen doen Bill & Co in elk geval hun stinkende best.

bron wired.com en apple.com
Last Updated ( Thursday, 06 October 2011 07:34 )
 
More Info