Main Menu

Home
Recept: 3x daags naar Polaroids in Berlijn PDF  | Print |  E-mail

2011, juli 17 - Voor de Polaroid SX70 liefhebbers kan een trip naar Berlijn deze zomer heel aantrekkelijk gemaakt met de mooiste exposities van topfotografie in de unieke eigenschappen van de verschillende Polaroid materialen.

Zo is er van André Kertész een grote overzichtstentoonstelling te bezoeken waarin o.a. een groot aantal originelen van zijn op latere leeftijd op SX 70 geschoten materiaal uit zijn portfolio "From my Window". Emotioneel én compositioneel absolute must-see fotografie. Te zien in: Berlijn, Gropius Bau t/m 11 september. André Kertész onder.

Totaal andere stemmingen door polaroid prachtig weergegeven zijn te zien in de speciale Polaroid expositie van werken van cultfotografe Sybille Bergemann. Zowel uit haar modefotografie als vrije werk en kinderportretten wordt er een inspirerende selectie SX70 foto's getoond in vrijwel allemaal originelen. Te zien in C/O Berlin, t/m 4 september

Weer iets totaal anders en echte verwennerij voor liefhebbers van Helmut Newon is zijn speciaaltentoonstelling in Museum für Fotografie waar de Stiftung Helmut Newton zetelt. Hier wordt een selectie van ruim driehonderd prints vanuit de meestal werkopnames van deze grote meester gepresenteerd in uiteenlopende formaten, gereproduceerd naar het formaat van de klassieke SX70's in vitrines tot en met sublieme grote afdrukken in de grote zalen op de eerste etage. Te zien in Museum für Fotografie, Berlijn t/m 20 november.

Dan is er in Berlijn natuurlijk ook nog altijd de Impossible shop, de Polaroid specialist in de Brunnerstrasse die zowel in materialen als camera's en exposities ruime inspiratie biedt - en ook weer zo'n niet te versmaden adres in Berlijn.

 
More Info