Main Menu

Home
Het Tim Cook pad voor succesvolle opvolging van Steve Jobs als CEO bij Apple PDF  | Print |  E-mail

2011, aug 25 - Enkele uren na de bekendmaking van het terugtreden van Steve Jobs bij Apple lijkt het de moeite waard om te zien welke factoren Tim Cook aan het roer hebben gekregen bij Apple, nu definitief als opvolger van Steve na eerdere invalbeurten.

Volgens de bescheiden informatie (zeker vergeleken met die over Jobs) is Cook een fitness enthousiasteling en beoefent hij o.a. fietsen en hiken en uiteraard bezoekt hij de fitness studio's.  Zijn dagen beginnen lekker vroeg, de eerste emails komen rond halfvijf 's ochtends los en hij schijnt een voorkeur te hebben voor staff meetings op zondagnacht om de komende week door te spreken.

Cook is oorspronkelijk afkomstig van Compaq (Nu onder de paraplu van HP) waar hij het tot vice president of Corporate Materials schopte, en verantwoordelijk was voor de gang van zaken rond het totale productassortiment.

Bij een speech op de Auburn University benadrukte Cook in 2010 het belang van emoties bij de belangrijkste keuzes in zijn leven - en die filosofie lijkt uitstekend te passen bij de producten en doelgroepen van Apple. Daarbij werd overigens wel toegevoegd dat goede voorbereidingen en veel inzet onmisbaar zijn om die emoties uit te laten groeien tot succes.

Ik zeg even in Facebook taal: I like ...bronnen apple.com en wikipedia


 
More Info