Main Menu

Home
DAGBEELD (954) HHF & AWP ARCHITECTS PDF  | Print |  E-mail
2011, sept 18 - Parc des bords de Seine (Ontwerp observatorium en paviljoens, 2011) - HHF & AWP Architects (Zwi & Fra)

Bij veel designers en architecten is een vroege ervaring met Mecanoo, Lego of andere educatieve analoge speelgoed bouwsystemen nog lang herkenbaar - maar ook bekende architectenburo's hebben geen enkele moeite om in die oude inspiratiebronnen te vinden voor nieuwe ontwerpen.

Zo is er voor het winnend ontwerp voor een aantal paviljoens in een nieuw aan te leggen park langs de Seine gekozen voor het design van HHF en AWP architecten waarin de verschillende bouwwerken en andere elementen in de infrastructuur allen gebruik maken van standaard houten modules in verschillende maten en hoeken. De bouwwerken zullen straks vele bezoekers zeker doen denken aan de simpele houten elementen uit sommige 20ste eeuwse bouwdozen die we de laatste jaren weer een revival zien maken als kinderspeelgoed.

Voor de invulling van de uiteenlopende gebouwen en structuren is hier met name gekozen voor de standaard elementen om zodiende de constructiekosten in stevige mate te kunnen reduceren en dat lijkt aan de uitstraling van de ontwerpen geen afbreuk te doen gezien de beelden die we ervan spotten. Het landschapsplan voor dit ingrijpend uitziende project in het park in Carrière-Sous-Poissy even ten noorden van Parijs komt overigens van de landschapsarchitecten van Agence TER

Meer beelden van dit winnend project van het samenwerkingsverband tussen de beide Zwitserse en Franse architectenburo's zijn te zien via onze bron dezeen.com en hhf.ch. Daarnaast is het nog te realiseren park binnenkort natuurlijk live in de buurt van Parijs te zien, een mooie stop wellicht bij een reis naar het zonnige Zuiden.

© HHF & AWP architects met dank aan hhf.ch

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _, _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Start elke DAG met een inspirerende afbeelding. Tips voor publicatie: mail to This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

DAGBEELD publiceert beeld, titel, maker en exposerende/publicerende/verkopende partij.

Klik HIER voor onze SEE/HEAR agenda. Klik op See/hear voor de voorgaande DAGBEELDEN en blader in onderstaande hoofdpagina's of klik (next)

 
More Info