Main Menu

Home
RAW fotografie in Fotofestival Rotterdam voor de liefhebber PDF  | Print |  E-mail

2011, okt 31 - Hoewel Rotterdam al jaren geen Biënnale kent is er al enige tijd wel het 'Fotofestival aan de Maas', en de komende week ziet deze stad daarvan weer de jongste editie.

Fotofestival aan de Maas 2011 duurt vier dagen, te beginnen vanaf donderdag 3 t/m zondag 6 november en claimt het grootste evenement te zijn op het gebied van de vrijetijdsfotografie in Nederland. Met meerdere fototentoonstellingen, workshops, presentaties van fotoverenigingen, presentaties van beroeps- en amateurfotografen en verschillende stands is het programma flink gevuldl!

Het Fotofestival aan de Maas 2011 vindt plaats in de grote evenementenhal LP2 in Las Palmas, naast het Nederlands Fotomuseum aan de Wilhelminakade en wordt georganiseerd door de Fotobond Afdeling-12, het Nederlands Fotomuseum en de SKVR-BeeldFabriek.

De hoofdtentoonstelling: kreeg de naam 'Raw Zone' en biedt met ruim 75 foto's een selectie uit het werk van leden van de twintig regionale fotoclubs, die zijn aangesloten bij de Fotobond Afdeling-12. Binnen het thema Raw Zone werd door een deskundige jury het beste werk uit alle inzendingen gekozen. De twintig aangesloten fotoclubs uit Rotterdam en regio presenteren zich allen in een eigen stand met prachtig fotowerk en geven via de leden toelichting op beeld en vereniging.

Peter Martens: Één van de volgens digEzine veel te weinig getoonde Nederlandse fotografen is Peter Martens en gelukkig werd er - mede om zijn zo uitstekend bij het thema passende oeuvre - voor deze gelegenheid weer eens een tentoonstelling van zijn werk georganiseerd

Eugène Atget: Oud Parijs door de ogen van Atget is natuurlijk een tentoonstelling die zowel fotografen als liefhebbers van fotografie niet mogen missen en zo dicht bij de hoofdtentoonstellingen als nu komt het werk van Atget waarschijnlijk nooit meer. (in het naastgelegen Nederlands Fotomuseum)

De Donker Kamer - vanuit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum wordt ruim 185 jaar Nederlandse fotografie tot leven gewekt in een tot donkere kamer omgebouwd gedeelte van het museum.

Foto Nationaal - Een fotosalon met het beste fotowerk van Nederlands amateurfotografen, ook in het Nederlands Fotomuseum.

Andere activiteiten: presentaties door beroeps- en amateurfotografen als Willem Wernsen, Rommert Boonstra, Hans van der Meer, Eddy Seesing, Rince de Jong, Ad van den Bree, Jaap Scheerer en Huib Limburg; fotoworkshops van SKVR-BeeldFabriek met uiteenlopende thema's, lezingen, portfoliobesprekingen en rondleidingen in het Nederlands Fotomuseum; tevens worden er in de filmzaal op het festival diverse filmdocumentaires vertoond.

Het gehele overzicht is te vinden bij het programma via www.fotofestivalaandemaas.nl

 

 
More Info