Main Menu

Home
Portretten van fotografen met hun favoriete foto - Behind photographs Tim Mantoani PDF  | Print |  E-mail

2011, nov 18 - Fotograaf Tim Mantoani heeft met 'Behind Photographs' een monumentaal boekwerk gerealiseerd dat mede door zijn fundraising initiatief via Kickstarter kon worden gerealiseerd.

Het forse boek bevat alleen maar door Mantoani geschoten portretten van bekende fotografen die op zijn verzoek poseerden met hun favoriete of meest iconische foto in hun handen. Bijzondere bijeenkomstigheid en tevens een factor met een prijsverhogend aspect is zijn uitgangspunt om alles op het zeldzame 50x60cm Polaroid materiaal te schieten.

In het nu door ChannelPhotographics uitgegeven boek staan o.a. portretten van de legendarische rockfotograaf Jim Marshall met een foto van wijlen Johnny Cash tijdens diens fameuze concert in de San Quentin Prison in zijn handen, Neil Leifer met zijn beroemde opname van Muhammad Ali die druk gebarend over een volledig uitgetelde Sonny Liston staat, Harry Benson met de histoische foto van de Beatles gedurende een kussengevecht en één van onze grote favorieten,  Steve McCurrymet zijn wereldberoemde portret van het Afghaanse meisje dat de cover van National Geographic sierde.

Onder iedere Polaroid werd door de geportretteerde fotograaf eigenhandig een commentaar over hun foto geschreven - dit boek ($60) lijkt ons een absolute wannahave voor de collector te worden zeker in de limited-edition waarbij een set van negen 8x12inch afdrukken zijn inbegrepen (prijs slechts $295).

Meer informatie via bron photographyblog.com

 
More Info