Main Menu

Home
Special Edition voor de '125ste' verjaardag van Edward Weston PDF  | Print |  E-mail

2011, dec 19 - Uitgeverij AMMO bracht onlangs t.g.v. de viering van wat Edward Weston's 125-ste verjaardag zou zijn met 'Edward Weston: One Hundred Twenty-Five Photographs' een prachtige monograph uit met 125 van zijn meest legendarische werken.

In het met zorg geproduceerde werk dat werd samengesteld door Steve Crist zien we een interessante aanvulling op eerder gepubliceerde monografie├źn van deze grote Amerikaanse fotograaf. De duotone drukken waaronder een aantal foto's die niet eerder werden gepubliceerd, zijn afkomstig van de gescande negatieven van Edward Weston Archive in het Center of Creative Photography in Tucson, Arizona. Volgens de eerste berichten is het uitstekend drukwerk en lijkt het een absolute wannahave voor liefhebbers van het genre, ook al omdat de oplage is beperkt tot 2000 stuks.

'Edward Weston: One Hundred Twenty-Five Photographs' is volgens een recent bericht nu op voorraad bij het onmisbare photoeye.com waar ook online kan worden gebladerd voor een eerste impressie.

Foto: Nahui Olin, 1924 -copyright Edward Weston & AMMO publishers met dank aan photoeye

 
More Info