Main Menu

Home
De Donkere Kamer: 9 januari o.a. Henk Wildschut, Sieben Zwart en Daimon Xanthopoulos in de schijnwerpers PDF  | Print |  E-mail

2012, jan 7 - A.s. Maandag is er weer een editie van de Donkere Kamer, een regelmatig terugkerend avondevenement dat als Live Magazine wordt beschreven, en waarin spraakmakende fotografen in de spots worden gezet, waarnaast overigens tevens een aantal fotografen in hun pitch van drie minuten een project kunnen presenteren.

Het leuke van de Donkere Kamer is telkens dat de door entreegelden binnengekomen gelden via een publieke stemming over deze snel te 'verkopen' projecten zal worden verdeeld. Kaarten voor De Donkere Kamer kosten €5,-, en kunnen worden gereserveerd via de website van pakhuis de Zwijger - zie onder.  Via Facebook zagen we dat o.a. Daimon Xanthopoulos zijn project als pitch onder de aandacht zal brengen - en gezien de beelden die hij vorige maand over Hidden Slaves in Bangladesh online publiceerde wordt het een belangwekkend document waarmee deze Amsterdamse fotograaf de aandacht vraagt.

Aanstaande maandag vertelt Siebe Swart over zijn project Het Lage Land en tot stand komen, ontwerper Teun van der Heijden over zijn rol als ontwerper bij het maken van een fotoboek en zijn Blommers & Schumm te gast die verduidelijken hoe zij als fotografenduo tot hun beelden komen. Verder hebben we Henk Wildschut te gast die vorig jaar de prestigieuze Dutch Doc Award heeft gewonnen. Voor de nieuwe 2012 Award zal maandag de nieuwe jury bekend worden gemaakt

Meer over Daimon Xanthopoulos' recente project via ons december item, meer over het bekroonde project van Henk Wilschut via ons item over BredaPhoto 2008 waar foto's uit dit Shelter project op giga-formaat het Chassépark bij het museum vulden.

Meer informatie over deze voor iedereen toegankelijke avond via de website van Pakhuis de Zwijger,

 
More Info