Main Menu

Home
Komt er een nationaal museum voor portretfotografie? PDF  | Print |  E-mail

2014, jan 6 - In het Fotomuseum Den Haag zal tijdens de vernissage van 'Me We - The Circle Of Life' een presentatie van het inititiatief voor een portrettengalerie in Nederland worden gegeven.

Het indrukwekkende bezoekersaantal van ruim 25.000 mensen tijdens de expositie van portretfotograaf Koos Breukel geeft een stevige steun in de rug voor dit ambitieuze project. Met een aantal partners zal Koos bij de afsluiting van deze tentoonstelling de plannen uiteenzetten aan pers, collega's en publiek.

Voor de invulling van dit nieuwe Nationale Portretmuseum, dat de mens in al zijn hoedanigheden moet gaan weergeven, wordt niet alleen gedacht aan personen die bekend zijn vanuit de politiek, cultuur of wetenschap maar ook aan onbekenden. Mede dankzij inbreng van een anonieme fondsverstrekker zijn er al voorlopige profielen geschetst om het museum mogelijk onder te brengen in het gebouw van de Valeriuskliniek, een voormalig psychiatrische inrichting.

In ieder geval lijkt er hiermee een passend vervolg te komen op de patstelling voor de Nationale Portretprijs die de laatste drie jaren 'meeliftte' op de uitreiking van de Zilveren Camera voor beste persfoto. Voor de werken die deel uitmaakten van de portretprijs was namelijk sinds de ingrijpende bezuiningen in museumland in feite geen vervolg in publieke presentatievorm (Nationaal Historisch Museum) meer voorzien.

Voor meer informatie maar ook meedenken is er gelegenheid tijdens de presentatie en discussie op 12 januari a.s. om 15uur in het Fotomuseum Den Haag.

Bron: Paradox

 


 
More Info