Main Menu

Home
IFFR-previewfilm met Tilda Swinton PDF  | Print |  E-mail

2014, jan 12 - Voor menigeen is Tilda Swinton een muse - als actrice, door haar engagement voor kunst en cultuur, vanwege haar persoonlijkheid en weergaloze stijl.

Filmliefhebbers kunnen Swinton in een vampierfilm van indie-legende Jim Jarmusch bewonderen. Terwijl de titel "Only Lovers Left Alive" als ook de namen van de twee hoofdpersonen Adam en Eve een klassiek liefdesverhaal suggereren. Adam woont in een verlaten industriegebied in Detroit terwijl Eve in het oude deel van Tanger verblijft - in principe dus een moderne LAT-relatie die in een pre- en post-industriele metropolen speelt. Ze slapen niet in doodskisten maar in hemelbedden (zie foto). Adam is een meester in gitaarrock en leeft teruggetrokken van de moderne wereld terwijl Eve thuis is in de wereld van boeken en kunsten.

Om haar geliefde weer te zien reist Eve door de ogenschijnlijk eeuwige nacht naar Detroit waar hun verbintenis door het bijzijn van Eve's jongere zus op de proef wordt gesteld. We zijn benieuwd naar het gebruik van moderne techniek - smartphone etc. - in de film als tegenhanger voor de setting van het verhaal in het genre van de zwarte romantiek.

Voor de filmdata in jouw stad volg de link naar de IFFR-previewfilm. Vanaf 6 februari a.s. draat de film landelijk in de bioscopen.

(c) foto: Pandora Film, met dank aan Filmfestival Rotterdam
 
More Info