Main Menu

Home
De schoonheid van tegenslag - Dorothea Lange PDF  | Print |  E-mail

2014, januari 22 -Het lijkt in de USA bijna wachten op een opvolger van Dorothea Lange, maar intussen kan diens imposante werk met nieuwe tentoonstellingen aan de actualiteit van de hedendaagse armoede worden gepaard.

Met ondermeer originele afdrukken van deze legendarische fotografe van de indrukwekkende portretten die zij maakte gedurende the Great Depression geeft een reizende tentoonstelling nog altijd een huiveringwekkend beeld van hoe het ook in het land van opportunisme kan verkeren.

Via forse vergrotingen van o.a. opnames van de beroemde Migrant Mother, Migrant Farm Worker en White Angel Breadline worden bezoekers van deze tentoonstelling keihard geconfronteerd met het ware gezicht van leven onder de armoedegrens. Tegen deze tijdloze beeldtaal verliest elke werkloosheidsstatistiek of flitsende nieuwsimpressie het nog altijd in overtuigingskracht, ook al dateren ze al weer van zo'n 75 jaar geleden.

De organisatie art2art heeft de tentoonstelling vanaf februari 2014 op 3 uiteenlopend locaties in de USA weten te verhuren, dus voor de Amerika reizigers zijn er dit jaar mooie kansen voor een bezoek!

Dorothea Lange's America

Texas, Belton Bell County Museum van 8 february - mei 2014
Louisiana, Alexandria Alexandria Museum of Art van juni- augustus 2014
New York, Cooperstown
Fenimore Art Museum + The Farmers’ Museum van 18 september - 31 december 2014

Zie ook digEzine's DAGBEELD 198 van bijna 5 jaar geleden

foto © Dorothea Lange: Migrant Mother, 1936

 
More Info