Main Menu

Home
Power of Water, thema expositie met Edward Burtynsky PDF  | Print |  E-mail

2014, juni 11 - Met de tentoonstelling "Power of Water" zet Fotodok dit najaar in Utrecht nog maar eens een zwaar beladen thema in de spots.

De eyecatcher voor dit najaarsevenement is ongetwijfeld Edward Burtynsky met WATER, maar ook de vijf nieuwe series van Elspeth Diederix, Anne Geene, Marie-José Jongerius, Jan Rosseel en Niels Stomps en het multimediale project Disputed Waters lijken goede redenen voor één of meer bezoeken aan de Domstad.

De tentoonstelling – ontworpen i.s.m. Sybren Kuyper – kent ook nog andere activiteiten zoals de filmscreening van Burtynsky’s film WATERMARK in filmtheater ‘t Hoogt; de lezing van NOOR fotograaf Kadir van Lohuizen en de kinderworkshop van de Waterspaarders van de Missing Chapter Foundation bij FOTODOK. De volledige programmering wordt via de website, Facebook en de nieuwsbrieven up to date gehouden.

Edward Burtynsky maakte zo'n zes jaar geleden ook al grote indruk met zijn fotoserie "Manufactured Landscapes" waarover ook een filmdocumentaire werd gemaakt

'Power of Water' maakt FOTODOK samen met MiaP Foundation de organisatie die jaarlijks fototalent de mogelijkheid geeft om maatschappelijk relevant werk te maken. In hoeverre er vanuit MiaP en/of FOTODOK coördinatie is geweest met Fotofestival Naarden dat voor 2015 het thema "Water, water" heeft gekozen is mij niet duidelijk, wel dat inzenders daarvoor alleen niet eerder geëxposeerd werk zullen kunnen tonen...

Zo als het naar uitziet lijkt Carl de Keyzer's 'Moments before the Flood', toch één van de meest interessante fotodocumentaires over water van de laatste jaren voor beide evenementen buiten de boot gevallen, en dat vind ik toch wel een gemis.

Power of Water is vanaf 7 september tot 26 oktober 2014 buiten te bekijken op het Domplein en bij Fotodok aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht (van woensdag t/m zaterdag tussen 12 en 17uur)

 
More Info