Main Menu

Home
Photo Town fotografiemarkt in Felix &Foam PDF  | Print |  E-mail

2014, juni 18 - Het aantal platforms waar fotografie kan worden gekocht zit in de lift, met a.s. zaterdag weer een tweede versie van een Amsterdams foto-event onder de naam Photo Town.

Eerder werd dit FOAM-evenement al bezocht door zo'n 1000 bezoekers, ditmaal wordt hij gehouden in de tijdelijke externe expo-locatie van FOAM, Felix Meritis. Deze zaterdag staan de werken van 20 talentrijke fotografen in een fantastische ruimte in Amsterdam centraal, dankzij de koppeling tussen Foam en Felix Meritis. Daaromheen ingrediƫnten als exposities, fotoworkshops, activiteiten (?), portfolio reviews, en nog het nodige vermaak: muziek, eten en drinken.

Geweldig initiatief want onder de getoonde fotografen zijn vooral recentelijk afgestudeerden te vinden van de verschillende foto-opleidingen, en die missen vaak na hun afstudeerproject 'the next step'. Enkele namen: Rein Janssen die digEzine drie jaar geleden spotte bij afstuderen aan de KA, Wendy van Santen, Prins de Vos (GUP new talent 2013) en Jan Hoek (waarvan we op Unseen al mooi werk zagen).

Jammer ook want de Trigger voor de sales komt als een onduidelijk verhaal. Er wordt geafficheerd met 'de exclusieve "Foam-Print" in een ongelimiteerde dag-oplage voor 25 euro. 'Exclusieve' en 'ongelimiteerde' vormen hier een op zijn minst merkwaardige twee-eenheid.

Dankzij print-on-demand capaciteit kan van elke fotograaf ter plekke dus een print worden aangeschaft voor deze prijs. Mmmmmh. Doet een beetje denken aan het originele Koos Breukel portret voor 25 euro bij het Nederlands Fotomuseum onlangs. Of met dit soort HEMA acties nu de in euro's uit te drukken waardering voor fotografie als kunst is gediend - denk ook aan de steeds opnieuw geboren discussie over oplage en prijs van fotografie - betwijfel ik...

De FOAM PhotoTown markt vindt plaats op zaterdag 21 juni, van 11 tot 19 uur in de Shaffyzaal van Felix Meritis, meer info en pics via de facebook pagina van Photo Town

 
More Info