Main Menu

Home
Helmut Newton - Meer dan 200 werken in "Permanent Loan" expo PDF  | Print |  E-mail

2014, december - afgelopen maand opende een indrukwekkende tentoonstelling van een selectie foto's uit de schenking van Helmut Newton aan de gelijknamige stichting in Berlijn.

Bezoekers van het museum krijgen via deze "Permanent Loan Selection" ruim tweehonderd werken een fantastische indruk van de drie voornaamste genres uit zijn gigantische oeuvre - Portret, fashion en naakten. Naast portretten van Catherine Deneuve, Paloma Picasso, Karl Lagerfeld, en David Bowie zien ze ook vele van de iconische modefoto's gemaakt in opdracht voor de toonaangevende magazines in de 70'er en 80'er jaren.

De vijf gigantische Big Nudes die al vanaf de opening de entree van het museum domineren worden in deze bijzondere expositie aangevuld met enkele andere levensgrote naakten. In de altijd interessante Junes Room wordt ditmaal door middel van een aantal vergrote contactsheets een uniek inzicht gegeven in Newton's manier van werken, bijzonder interessant ook voor fotografen die Helmut Newton als grote inspiratiebron zien!

De expositie werd twee weken geleden pas geopend en is een absolute must voor bezoekers van Berlijn deze winter - meer info via de Helmut Newton Foundation

Foto: Helmut Newton, David Lynch en Isabella Rossellini, Los Angeles, 1983 © Helmut Newton Estate

 
More Info